DEEPTHI

"Jos elämme ymmärtäen maailman todellisen luonteen, 
pystymme kohtaamaan kaikki vastaantulevat kokemukset rauhallisin mielin." 
- Äiti Amma


“Be the light you are!” Nämä sanat tulivat minulle sisäisenä viestinä vuonna 2009. Ne olivat minulle kutsu astua sydämenpolulle ja omaan sieluntehtävääni. 

Olen Deepthi (Kirsi Ranto), laulaja ja intohimoinen enkeleiden ja sydämestä elämisen puolestapuhuja ja -kirjoittaja. Olen syntynyt pienessä maalaiskylässä Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä. Kuusivuotiaana sain ensimmäisen selvänäköisen visioni: näin itseni laulamassa suurelle ihmisjoukolle isolla areenalla. Aloitin musiikin opiskelun ja vietin koko lapsuuteni ja nuoruuteni viulu- ja pianotunneilla, orkestereissa, bändeissä, kuoroissa ja unelmoimalla ammattilaulajan urasta.

Aloitin säännöllisen keikkaelämän uunituoreena musiikkilukiolaisena. 19-vuotiaana minut kruunattiin Tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja pääsin tekemään sitä, mistä olin pikkutytöstä saakka haaveillut: esiintymään isoille areenoille ja levyttämään, sekä tapaamaan ihmisiä ympäri Suomea. Vuosien varrella olen levyttänyt useita albumeita, esiintynyt sadoilla ja taas sadoilla keikoilla ja konserttiareenoilla, ja tehnyt lukemattomat määrät haastatteluja ja tv-esiintymisiä. 

Uusi lehti elämässäni kääntyi vuonna 2004, kun ilo ja intohimo musiikkia kohtaan oli yhtäkkiä hiipunut ja ymmärsin palaneeni loppuun työssä, jota rakastin sydämeni pohjasta. Samaan syssyyn romahti koko muukin elämäni avioliittoa myöten, ja koko unelmieni elämä katosi kuin tuhkana tuuleen.

Eräänä päivänä kesällä 2005 löysin itseni enkelitulkitsijan vastaanotolta, minkä koin olevan viimeinen oljenkorteni itseni ja elämäni pelastamiseen. En osannut odottaa vastaanotolta mitään, mutta jo ensimmäinen kohtaamiseni enkeleiden kanssa oli niin vahva, että en voinut kyseenalaistaa heidän olemassaoloaan. Tuo kokemus käänsi koko maailmankuvani ympäri ja yllätyksekseni vahvimpana tunteena sydämessäni olikin helpotus: helpotus siitä, että maailmassa on toinenkin todellisuus kuin se, minkä fyysisin silmin näemme, että tässä ei olekaan koko totuus, mitä fyysisin silmin näemme ja mitä olin siihen saakka oppinut maailmasta. Oli kuin olisin tullut kotiin. Samalla aloin muistaa, miten olin jo pikkutytöstä lähtien aistinut ja "nähnyt" asioita, vaikka en ollut silloin sitä ymmärtänyt näkemiseksi.

Enkeleiden rakastavan läsnäolon ja ohjauksen, sekä tietoisuuteni avautumisen myötä aloin yhtäkkiä ymmärtää universaaleja henkisiä lakeja ja kaiken ykseyttä. Aloin ymmärtää, että suurimmat kriisit ja epäonnistumiset ovatkin itse asiassa valepukuisia enkeleitä: että epäonnea ei ole, on vain suunnaton rakkaus, joka ympäröi meitä kaikkia.

Kolmen vuoden kuluttua ensimmäisestä enkelikohtaamisesta löysin ystäväni johdatuksesta tieni Äiti Amman luo Helsingin Kaapelitehtaalle. Siitä parin kuukauden päästä olin jo hänen ashramissaan tekemässä vapaaehtoistyötä, antautumassa omalle sydämenpolulleni ja opettelemassa elämään tietoista elämää. Ammassa tunnistin oman mestarini - jota en tiennyt edes tarvitsevani - ja näin omin silmin, miten jokainen meistä voi omilla pienillä teoillaan, valinnoillaan, ajatuksillaan ja suhtautumisellaan elämään elää onnellista elämää, auttaa muita ja tehdä maailmasta paremman paikan meille kaikille. Se teki minuun syvän vaikutuksen ja on suurin inspiraationi vielä tänäkin päivänä. Vuonna 2009 Amma antoi minulle nimen Deepthi, mikä tarkoittaa suomeksi "valaisija" tai "äkillinen valo".

Enkelit ja Äiti Amma ovat olleet suurimpia elämänopettajiani. Vuosien varrella olen lisäksi kouluttautunut enkelienergia-koulutuksissa, suorittanut Reiki 1-2-opinnot, intialaisen päähieronnan perusteet, sekä valmistunut Intiassa naurujoogaohjaajaksi. Keväällä 2017 valmistun lauluopettajaksi Centria AMK:sta. Näiden lisäksi olen tutkinut intohimoisesti kehon ja energiajärjestelmän vaikutusta ääneen ja saanut lauluniloni takaisin. Minua kiinnostaa luonnonmukainen, kehoa ja sydäntä kuunteleva elämä, jossa sisäisenä ohjaajanani on ajatus "ole se valo joka olet".

Olen syvästi kiitollinen siitä, että saan elää tänä päivänä uskollisena omalle sydämenpolulleni. Uskon siihen, että erityisesti tulevaisuuden naisilla on aivan oma, tärkeä roolinsa maailman sydäntietoisuuden herättäjinä, rakkauden ankkuroijina. Vanhat, kankeat rakenteet ovat murtumassa ja tarvitaan uusia, sydämeen ja intuitioon luottavia ihmisiä rakentamaan uutta maailmaa. Sen me teemme parhaiten ottamalla käyttöön ne lahjat, jotka meille kullekin on suotu. 

Tänä päivänä matkustan ympäriinsä konsertoiden, pitäen ihania, universaaliin rakkauteen keskittyviä EnkeliJumalatar-iltoja ja -retriittejä, sekä kirjoittaen tätä blogia, joka on nimetty Ammalta saamani nimen mukaisesti. Minulta on myös ilmestynyt omaelämäkerralliset kirjat Ole se valo joka olet (Tammi 2013) ja Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti (Tammi 2015), sekä olen kääntänyt We Are Human Angels -yhteisön kirjan Me olemme ihmisenkeleitä suomeksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan matkalle kanssani! 


"Seuraa unelmiasi, tee elämästäsi tie,
joka johtaa Jumalan luo. 
Toteuta Hänen ihmeitään. Paranna. 
Tee profetioita. Kuuntele suojelusenkeliäsi. 
Kehitä itseäsi. Ole sotilas, joka on onnellinen taistelussa." 
- Paolo Coelho
Rakkaudella,
Deepthi
ammandeepthi@gmail.com