DEEPTHI

"Jos elämme ymmärtäen maailman todellisen luonteen, 
pystymme kohtaamaan kaikki vastaantulevat kokemukset rauhallisin mielin." 
- Äiti Amma


“Be the light you are!” Nämä sanat tulivat minulle sisäisenä viestinä vuonna 2009. Ne olivat minulle kutsu astua sydämenpolulle ja omaan sieluntehtävääni. 

Olen Deepthi (Kirsi Ranto), laulaja, kirjoittaja ja intohimoinen sydämestä elämisen puolestapuhuja. Olen syntynyt pienessä maalaiskylässä Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä. Kuusivuotiaana sain ensimmäisen selvänäköisen visioni: näin itseni laulamassa suurelle ihmisjoukolle isolla areenalla. Aloitin musiikin opiskelun ja vietin koko lapsuuteni ja nuoruuteni viulu- ja pianotunneilla, orkestereissa, bändeissä, kuoroissa ja unelmoimalla ammattilaulajan urasta.

Aloitin säännöllisen keikkaelämän uunituoreena musiikkilukiolaisena. 19-vuotiaana minut kruunattiin Tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla ja pääsin tekemään sitä, mistä olin pikkutytöstä saakka haaveillut: esiintymään isoille areenoille ja levyttämään, sekä tapaamaan ihmisiä ympäri Suomea. Vuosien varrella olen levyttänyt useita albumeita, esiintynyt sadoilla ja taas sadoilla keikoilla ja konserttiareenoilla, ja tehnyt lukemattomat määrät haastatteluja ja tv-esiintymisiä. 

Uusi lehti elämässäni kääntyi vuonna 2004, kun ilo ja intohimo musiikkia kohtaan oli yhtäkkiä hiipunut ja ymmärsin palaneeni loppuun työssä, jota rakastin sydämeni pohjasta. Samaan syssyyn romahti koko muukin elämäni avioliittoa myöten, ja koko unelmieni elämä katosi kuin tuhkana tuuleen.

Eräänä päivänä kesällä 2005 löysin itseni enkelitulkitsijan vastaanotolta, minkä koin olevan viimeinen oljenkorteni itseni ja elämäni pelastamiseen. En osannut odottaa vastaanotolta mitään, mutta tuossa istunnossa koin täydeksi yllätyksekseni ensimmäistä kertaa enkelten taivaallisen rakkauden läsnäolon. Tuo kokemus käänsi koko maailmankuvani ympäri ja yllätyksekseni vahvimpana tunteena sydämeeni tulvahti helpotus: helpotus siitä, että se mitä fyysisin silmin näemme ja koemme, ei olekaan kuin vasta yksi osa tätä kaikkea todellisuutta, jossa elämme. Oli kuin olisin tullut kotiin. Samalla aloin muistaa, miten olin jo pikkutytöstä lähtien aistinut ja "nähnyt" asioita, vaikka en ollut silloin ollut sitä näkemiseksi ymmärtänyt.

Enkeleiden rakastavan läsnäolon ja ohjauksen, sekä tietoisuuteni avautumisen myötä aloin spontaanisti ymmärtää universaaleja henkisiä lakeja ja kaiken ykseyttä. Aloin ymmärtää, että suurimmat kriisit ja epäonnistumiset ovatkin itse asiassa valepukuisia enkeleitä: että epäonnea ei ole, on vain suunnaton rakkaus, joka ympäröi meitä kaikkia.

Kolmen vuoden kuluttua ensimmäisestä enkelikohtaamisesta löysin ystäväni johdatuksesta tieni Äiti Amman luo Helsingin Kaapelitehtaalle. Siitä parin kuukauden päästä olin jo hänen ashramissaan tekemässä vapaaehtoistyötä, antautumassa omalle sydämenpolulleni ja opettelemassa elämään tietoista elämää. Ammassa tunnistin oman mestarini - jota en tiennyt edes tarvitsevani - ja näin omin silmin, miten jokainen meistä voi omilla pienillä teoillaan, valinnoillaan, ajatuksillaan ja suhtautumisellaan elämään elää onnellista elämää, auttaa muita ja tehdä maailmasta paremman paikan elää meille kaikille. Se teki minuun syvän vaikutuksen ja on suurin inspiraationi vielä tänäkin päivänä. Vuonna 2009 Amma antoi minulle nimen Deepthi, mikä tarkoittaa suomeksi "valaisija" tai "äkillinen valo".

Enkelit ja Äiti Amma ovat olleet suurimpia elämänopettajiani, ja johdattaneet minut feminiiniselle polulle: kuuntelemaan oman sydämen ohjausta ja tekemään jokapäiväisessä arjessa valintoja, jotka ovat linjassa korkeimman ohjauksen ja sisäisen totuuteni kanssa. Vuosien varrella olen valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK), kouluttautunut enkelienergia-koulutuksissa, suorittanut Reiki 1-2-opinnot, intialaisen päähieronnan perusteet, valmistunut Intiassa naurujoogaohjaajaksi, kouluttanut itseäni tantrisissa workshopeissa.

Viime vuosina olen keskittynyt intohimoisesti pyhän naiseuden ja seksuaalisuuden teemojen tutkimiseen, sekä löytämään omaa autenttista ääntä ja kehoyhteyttä niin tantrisin harjoituksin, meditaation kuin oman sisäisen työskentelynkin avulla. Intohimoni on luonnonmukainen, kehoa ja sydäntä kuunteleva elämä, jossa sisäisenä ohjaajanani on ajatus "ole se valo joka olet".

Olen syvästi kiitollinen siitä, että saan elää tänä päivänä uskollisena omalle sydämenpolulleni. Uskon siihen, että erityisesti tulevaisuuden naisilla on aivan oma, tärkeä roolinsa maailman sydäntietoisuuden herättäjinä, rakkauden ankkuroijina. Vanhat, kankeat rakenteet ovat murtumassa ja tarvitaan uusia, sydämeen ja intuitioon luottavia ihmisiä rakentamaan uutta maailmaa. Sen me teemme parhaiten yhdistymällä omaan sydämeemme, kehoomme ja kohtuumme, ja ottamalla käyttöön ne lahjat, jotka meille kullekin on suotu. 

Tänä päivänä matkustan ympäriinsä pitäen universaaliin rakkauteen ja pyhään naiseuteen keskittyviä EnkeliJumalatar-iltoja ja -retriittejä. Minulta on myös ilmestynyt omaelämäkerralliset kirjat Ole se valo joka olet (Tammi 2013) ja Pehmeä kuin kukka, kova kuin timantti (Tammi 2015), sekä olen kääntänyt We Are Human Angels -yhteisön kirjan Me olemme ihmisenkeleitä suomeksi. Vuonna 2018 ilmestyy kolmas kirjani, sekä monen vuoden tauon jälkeen myös uutta musiikkia!

Lämpimästi tervetuloa mukaan matkalle kanssani! 


"Seuraa unelmiasi, tee elämästäsi tie,
joka johtaa Jumalan luo. 
Toteuta Hänen ihmeitään. Paranna. 
Tee profetioita. Kuuntele suojelusenkeliäsi. 
Kehitä itseäsi. Ole sotilas, joka on onnellinen taistelussa." 
- Paolo Coelho
Rakkaudella,
Deepthi
ammandeepthi@gmail.com