29.1.12

Amman luona 4.: Jumalallinen Amma-arki


Lirutan vettä hiljalleen sankoon. Heitän mukaan pesupulveria. Vaaleansininen sanko paljastaa, etten onnistu valuttamaan vettä tarpeeksi hitaasti: vedestä tulee liian ruskeaa. Pitäisi kietoa vanhoja rättejä hanan ympärille, tai hakea uusi suutin kaupasta. En jaksa nyt tehdä kumpaakaan. Valkoiset vaatteeni ovat siis kohta kauniin ruosteenhohtoisia, mutta niin ovat onneksi kaikkien muidenkin ashramilaisten vaatteet. Puhdasta vettä ei ole muuta kuin juotavaksi saakka. Jotkut käyttävät ”sinistä saippuaa”, joka erottelee ruosteen vedestä, toiset vievät pyykkinsä pesutupaan, jossa on myöskin parempi takuu saada vaatteensa valkoisena takaisin. Mutta minä tyydyn nyt ihan omaan pyykkisouviini. Pyykit vielä sankoon, ja siihen ne saavat jäädä loppupäiväksi muhimaan. Kylmään veteen tietenkin.

AYUDH-treenit <3

Olen suurinpiirtein voittanut jo flunssani. Eilen sain taas soittaa AYUDH-ryhmän kanssa, ja uskaltauduin jo vähän laulamaankin: Amazing Grace ja Earth Song. Oli ihanaa! <3 Tänään on hiukan kevyempi ohjelma, kuin muina päivinä. Aamupäivän ja iltapäivän tein sevaa, mutta illan ajattelin pitää vapaata, ja mennä kohta Amman ääreen istumaan ja nautiskelemaan. Muina päivinä olen tehnyt pyykkisevan lisäksi soittohommia, istunut illat koskettimien äärellä Amman edessä säestäen milloin brahmacharineja, AYUDH-ryhmää, tai kahta länsimaalaista bhajanryhmää. Olen nauttinut sydämeni kyllyydestä! 


Amman Suomi-tytöt <3
Päivät menevät niin supernopeasti. Välillä, kun astun alas 15.kerroksestamme ja näen pihalla taksin, niin sydämeni hyppää kurkkuun: ”ei vielä, minä en halua lähteä vielä!!!” Hassua, sellainen hätäreaktio tulee aina välillä, kun tahtoo vain jäädä. Eilen katselimme tyttöjen kanssa uuden vuoden kuvia, eikä tajuntaani meinannut mahtua, että olen ollut täällä tosiaan jo kuukauden! Päivät menevät aivan itse edestänsä sevassa, Amman lähellä ja omia harjoituksia tehden - ja syöden!! :DD Täällä syödään niin usein, että ei täällä kyllä nälkään pääse kuolemaan! :D Ashramin kokit ovat aivan erinomaisia kokkeja ja leipureita! Menee sitten länsimaiseen kanttiiniin, intialaiseen kanttiiniin, kahvilaan tai mehupisteeseen, niin joka paikasta saa aivan liian hyvää ruokaa! :D

Amma-Rakkaus puolestaan halaa ihmisiä neljänä päivänä viikossa (ke,to,la,su). Tiistaisin meillä on meditaatiopäivä, jolloin Amma tulee Kali-temppeliin pitämään meditaation ja satsangin ja jakaa meille henkilökohtaisesti ruoan. Maanantaisin ja perjantaisin hän tulee meidän kanssa rannalle pitämään jälleen rantameditaation ja satsangin. Amma on puhunut meille satsangeissaan paljon mm.negatiivisten ajatusten kääntämisestä positiiviseksi, ja auttanut meitä löytämään keinoja siihen. Amman satsangit ovat aina aivan henkeäsalpaavan ihania, sielua eheyttäviä ja uudistavia. Kun hän purjehtii joukkonsa ja vartioidensa kanssa rannalle, on kuin sydämen yli pyyhkäisisi lempeä, virkistävä kesätuuli, joka saa koko sydämen puhkeamaan kukkaan, tuntemaan Rakkauden joka solulla.


Yleensä Amman vieressä hänen piitamillaan istuu muutamia pikkulapsia. On aivan valtavan ihanaa katsella, miten Amman energia heihin vaikuttaa, miten heistä jokainen haluaa olla aivan Amman kyljessä kiinni. Yksi ottaa Ammaa kädestä ja nostaa hänen kätensä omaksi suojakseen, toinen nojaa Amman hartiaan ja kolmas istuu hänen jalkojensa juuressa tuijottaen suu auki meitä monisatapäistä joukkoa. Joka satsangissa saattaa nähdä sekä intialaisen, suomalaisen, amerikkalaisen että vaikkapa japanilaisen lapsen Amman sylissä. Rakkautta yli rajojen. Sitä on ihmeellistä katsella, eikä kyyneliltä voi välttyä milloinkaan.

Yhtä lailla myöskin Thumba, Amman sinikaulapantainen koira kipittää Amman vanavedessä piitamille. Koko meidän joukko helähtää aina iloiseen nauruun, kun näemme, miten Thumba meidän ja lasten lailla kilpailee Amman huomiosta ja paikasta hänen lähellään.

Meillä kaikilla onkin nyt ollut aivan erityinen siunaus koko tämän alkuvuoden, koska olemme saaneet pitää Amman lähellämme nyt koko ajan. Nimittäin Amman koko tammikuun kiertueet peruttiin, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että helmikuussakin hän on vain lyhyen aikaa täältä poissa, käyden tekemässä vain muutaman Etelä-Intian ohjelman. Kaikki ashramin asukkaat ovat olleet tästä aivan haltioissaan. Muuten kun Amma on maailmankiertueillaan reilusti yli puolet vuodesta, ja kun iso osa vakituisista asukkaista pysyttelee ashramissa, he joutuvat näin ollen olemaan ilman Amman fyysistä läsnäoloa pitkiä aikoja. Mutta ei nyt.

Tunnen olevani todella siunattu ja etuoikeutettu saadessani olla täällä Amman Jumalaisen Rakkauden valaisemana. Lähetän Sinulle koko sydämeni täydeltä Amma-halauksia ja Valoa sinne pakkas-Suomeen. <3

Om Namah Shivaya,

Amman Deepthi
Elämäni ensimmäinen maalaus, Ocean of Love <3